tisdag 29 september 2009

En vattentät affärsidé

Äntligen en lösning där Alla vinner!

Överbefolkningen är, som vi ju vet, värst i tredje världen. Det är där folk svälter och det är där som befolkningen fortsätter att växa med en hastighet som helt enkelt är ohållbar om vi ska kunna leva vidare på planeten jorden. Både politiska sanktioner och försök att bjuda in länderna i den ekonomiska gemenskapen genom att avskaffa eventuella inhemska handelshinder, har hittills gett magra skördar.

Därför är den humanaste lösningen, på sikt givetvis, att utöka vapenexporten till dessa länder. Vi som värnar om framtiden välkomnar därför att den svenska regeringen fortsätter att ta ett ansvar som sträcker sig utöver den egna nationens gränser genom att inrätta ett lobbyministerium för att främja vapenhandeln.

Ytterligare ett viktigt argument är såklart att dessa människor som överbefolkar vår jord har varit väldigt villiga att betala oss för privilegiet att ta död på varandra i konflikter som vi först varit med och skapat.

Vad är detta om inte ett idealiskt affärsläge? Hur kan någon tro att ett så genialt system bara uppkommit helt spontant, när inte ens den mest slipade superskurken i hela Marvel-universumet skulle kunna tänka ut en så djävulsk plott. De som kommit på detta förtjänar sitt porträtt bredvid storheter som Machiavelli och Sun Tzu.


Niccolo Machiavelli, 1469–1527
 "A wise ruler ought never to keep faith when by doing so it would be against his interests."
 

Sun Tzu, levnad okänd, troligen mellan 720-220 FVT.
"The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting."


Dr Victor von Doom, 1962 (Fantastic Four #5) -
 "The King of Latveria is no common murderer. If I cannot magnificently win a victory . . . it affords me no pleasure to merely slay a foe."


Göran Persson, 1949 - 
"Ja, jag säljer väldigt mycket Jas Gripen, det gör jag, och en del annat."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar