onsdag 29 juni 2011

Ett Brev till Bitte

Saturnaliers grundare och ende skribent är likväl en fristående kraft och bara en del i det projekt som har blivit Saturnalier självt. Likväl använder sig denne ende skribent frikostigt av Saturnaliers generösa utrymme för sin egen bisarra agenda. Som i detta fall, då en debatt ånyo blossat upp, och skribenten finner sig överväldigad av begär att skriva, men inte riktigt får. Det är ju för fan semester.

Journalisten Bitte Assarmo skriver idag i tidningen Dagen att "vänsterkristna sviker de svagaste". Med "vänsterkristen" menas undertecknade Saturnaliske skribent, med "sviker" menas att skribenten ringaktar, föraktar och osynliggör, med "de svagaste" menas foster som ska aborteras. Dessa är premisserna. Här är svaret.

Bitte Assarmo,
Jag är smickrad över all uppmärksamhet. Det var oväntat, nästan lite upphetsande. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva tillbaka? Du verkar uppleva att jag är något slags monster, fast det är jag ju inte. Jag är nästan helt normal.

Bitte, du skriver att jag inte nämner ordet "cellklump" i artikeln mot Birro, men det gör jag faktiskt. Bara så att du vet. Om du vill spinna vidare på detta förhatliga ord så finns det alltså möjligheter för en uppföljningsartikel.

Jag försöker, men kan inte riktigt få mig själv till att ta det här på allvar. Jag menar, det här är ju debatt. Abortmotståndarnas enda egentliga vapen har hittills varit att utmåla mig som ett känslokallt monster, för så fort som jag har försökt att ge precision och distinktion till begrepp som "liv", "värde" och "medvetande" så har diskussionen avstannat. Sedan har den återupplivats igen, men från ruta ett. Allt det tidigare har sopats under mattan, för det har varit en obekväm diskussion. Det har man inte velat diskutera.

Ja Bitte, detta är debatt. Jag kan inte skriva så särskilt nyanserat heller på ett begränsat utrymme. Det gäller att få fram sina ståndpunkter. Det innebär inte att jag tycker att abort är en okomplicerad procedur, något att bara rycka på axlarna åt.

Du borde ha varit med tillräckligt länge för att veta hur debattartiklar fungerar. Att du försöker härleda några karaktärsdrag hos mig utifrån de debattartiklar jag har skrivit är antingen orutinerat eller bara ett exempel på låg debatteknik från din sida. Min gissning lutar åt det senare.


Med vänliga hälsningar,
Mattias Irving


Läs mer: Newsmill #1 #2 SvD Seglorasmedja Världen Idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar