fredag 6 maj 2011

Vi gör det bästa av situationen

Den stränga vintern fortsätter att kasta grus i maskineriet för tågtrafiken. Idag stod det still i Stockholm för både SJ och SL till följd av ett elfel. SJ har låtit meddela att de stränga väderförhållandena gör det stört omöjligt att driva tågtrafik i det här landet under större delen av året. Följden blir att vi kommer få fler elfel, förmodligen en majoritet av tiden.

Det finns tillfällen då man inte ska gå under kämpande. Det är nog bättre att vi erkänner de problem som det orimliga majvädret ställer till för oss, och slutar planera allting så noga - ett dygns felmarginal  eller så får man nog börja räkna in. Förseningarna kommer förmodligen att fortsätta också under resten av vintern, så vi får ställa in oss på att allt kan hända när vi reser med SJ i framtiden.

För att göra allting lite enklare har Saturnalier sammanställt ett prisvärt och användbart överlevnadskit för framtida SJ-resor. Så här överlever du när strömmen dör och tåget havererar i kannibalterritorierna i västra Närke.

Solcellsladdare till mobilen för den är faktiskt svår att leva utan.
Puritabs för vattenrening - Man ska dricka åtminstone 1,5 liter vatten om dagen. För en ovan tågresenär är det ännu viktigare, eftersom livet i det vilda kan vara krävande i början. 
Överlevnadskit - endast för folk som bara har sett träd på teve innan.
Handduk
Kniv, pistol eller värja - för att freda sig mot kannibalerna.
Huvudskydd - Saturnalier rekommenderar en styv tropikhatt med solskärm. Den kan också användas för att koka enklare måltider i.
GPS - Eftersom det är lättast så. Se till att den är kompatibel med solcellsladdaren.

Den extrema vintern ser ut att pågå i ytterligare några år. Vi får se till att hålla ut, och kom ihåg att hjälpa andra passagerare i nöd. Tillsammans är vi starka.

SVD DN AB SVT Arbetarbladet UNT Norran GD 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar